Med Viknes 1030 til Udvår.

Famile tur fra Lillesand til Udvår - 20 °C og delvis skyet hele helgen.

FRILUFTSLIVVALGTBLOGG

Johnsen

6/8/20182 min lese

Her ute i havgapet nesten så langt sør du kan komme i Norge så er det ikke mange helger i året det er vindstille, neste stopp er tross alt Danmark.

Her ute i havgapet nesten så langt sør du kan komme i Norge så er det nok ikke mange helger i året det er helt vindstille, men det var det faktisk denne helgen.

Turen denne helgen startet ved båtplassen til broderen i Lillesand, og for meg så ble denne turen nesten som en liten feiring å regne siden jeg var så heldig at jeg fikk meg ny jobb denne fredagen.

Fra Lillesand så gikk turen videre igjennom Sørlandets vakreste skjærgård og inn til Fiskebrygga i Kristiansand der vi hadde oss en lunch før vi tøffet rolig videre ut til Udvår rett sør vest for Søgne.

Hele helgen ble tilbrakt sammen med broderen og familien hans, og vi møtte også et vennepar av de og deres to sønner.

Det var bål forbud denne helgen, men det ble heldigvis en del grilling, grilling er konge selv om en alltid vil savne bål på tur :-)

Dette var også den første overnattingen jeg hadde i mitt nye Helsport telt, Helsport Reinsfjell Superlight.

Teltet må jeg si var helt fantastisk, jeg hadde en jevn og fin trekk igjennom teltet begge nettene.

Dette ble vel egentlig starten på alt som vil komme på denne tur bloggen i fremtiden, dette var min første tur erfaring utenom tre kanoturer i Oggevann med noen års mellomrom.

Navnet “Uvår” kommer av “Utvær”

Både Vår og Udvår er i bruk av en eller annen grunn, noen som vet hvorfor?

Kommenter gjerne :-)

8 juni 2018 så gikk turen med broderen sin båt fra Lillesand, via Kristiansand og helt ut til Udvår rett Sør vest for Søgne.

"Udvår" er merket av på kartet vårt, kartet finner dere på "Hjem" siden.

Udvår er en liten øygruppe lengst vest i Søgne skjærgården. Mest kjent er hovedøyen Indre Uvår som under nesten alle værforhold er en godt beskyttet uthavn. Området er brukt til hummerfiske og kilenotfiske etter laks i flere hundre år, fra cirka 1850 var det fiskevær for oppsitterne på gården Stausland i Søgne.

Linker til to plasser der dere kan lese mer om Uvår/Udvår:

Link til Wikipedia og Havneguiden