En flott søndagstur i skogen - Opplevelser, dyr og natur

FRILUFTSLIVBLOGG

3/19/20232 min lese

En flott søndagstur i skogen

Denne søndagen i mars 2023 var en flott dag. Naboen inviterte meg på en liten tur i skogen før vi skulle se på Formel 1 og Formel 2 på TV. Vi var begge klare for å nyte naturen og få litt frisk luft.

Å se etter dyr med King Kenny

Vi bestemte oss for å trene litt på å se etter dyr med King Kenny denne turen. Jeg viste naboen stedet der vi vanligvis pleier å trene på spor, men også å telte i ny og ne. Dette er en kjempe fin plass som gir god kontroll på terrenget rundt samtidig som den har delvis utsikt over et hogstfelt som ligger levere i terrenget. Etterpå så fortsatte vi nedover en liten sti for å vise han en av mine favoritt teltcamp lokasjoner. Dette området er kjent for å ha mye dyreliv, men vi var imidlertid ikke særlig stille så jeg forventet ikke å se noen dyr denne dagen. Men plutselig reiste det seg en hjort litt lenger oppe i skogen. Både King Kenny, naboen min og jeg kikket på den, og den begynte å løpe som en galopphest oppover skråningen.

En uventet opplevelse

Det var en utrolig opplevelse å se hjorten i full fart. Vi sto stille og beundret den mens den forsvant ut av syne, det er sånne øyeblikk som virkelig fikk deg til å føle deg nærmere naturen. Etter å ha sett hjorten fortsatte vi turen vår, og selv om vi ikke så flere dyr den dagen, så var det fortsatt en fin opplevelse å ha med seg hjem i forkant av Formel 1 og Formel 2 som ventet på TV senere på dagen. Søndager som denne setter jeg virkelig stor pris på. Det er viktig å ta seg tid til å komme seg ut og utforske naturen og det vakre landskapet rundt oss. Jeg er takknemlig for naboen min som inviterte meg med på denne flotte turen, og jeg ser frem til flere eventyr i naturen i fremtiden.

Sporing

Vi prøvde å gå på sporet av den for å trene King Kenny på å gå hjorten opp igjen, vi fulgte sporet litt slurvete, men havnet faktisk tilbake på samme punktet der vi så den ta ut, så er det mulig at vi lyktes :-)

Hjorten er kjent for å gå tilbake til utgangspunktet i en bue.

En kollega av meg sier at beste posten er der du så dyret ta ut, for det kommer veldig ofte tilbake dit.

Når vi var kommet tilbake til utgangspunktet så ville King Kenny avgårde 180 grader motsatt vei, dette tyder jo på at dyret har lusket stille og rolig avgårde foran oss, for så å brekke av siden vi kom etter.

Men men, dette var jo en fantastisk start på en søndag ettermiddag, takk for turen kjære nabo!

Skikkelig rundtur i skogen :-)
Skikkelig rundtur i skogen :-)