Påsketuren 2021

En kort påsketur opp til Ormtjønnfjell i Felle.

FRILUFTSLIVBLOGGVALGT

4/17/20212 min lese

King Kenny speider over til Havrefjell.

Påsken 2021 var planen å komme seg ut på tur om værmeldingen var bra.

Vi hadde tre tur alternativer, denne gangen falt valget på Ormtjønnfjellet i Telemark.

Turen vår startet i lunch tider på skjærtorsdag, vi drøyde det til litt utpå dagen siden det hadde regnet kraftig der oppe hele onsdagen, for så å bli minus 4 grader påfølgende natt.

Det er absolutt ingen vits i å friste skjebnen med tung sekk oppover et isete fjell.

Men når vi kom oss opp så viste det seg at det ikke var is på fjellet, men mer snø enn det jeg hadde sett for meg.

Formen ved tursesong start er ikke den beste ;-)
Formen ved tursesong start er ikke den beste ;-)

Formen ved tursesong start er ikke den beste ;-)

I skygge partier mot nord og øst så lå det igjen overraskende mye snø, flere ganger på turen opp så sank jeg ned til livet i snø, og for å si det sånn, jeg har nå fått bekreftet at jeg ikke er skapt for å krype rundt oppå snøen med en 40 + kg sekk på ryggen 🤣

Lunch pause.
Lunch pause.

Da vi kom frem til lokasjonen det jeg hadde tenkt å slå opp teltet så blåste det kraftig fra vest og nord vest. Vindretningen skulle ikke endre seg de to neste døgn iht. YR, og av denne grunn så gikk vi opp på nabo toppen, et lite stykke nærmere Havrefjell og slo leir på lesiden der.

Første dagen var hard, med tung sekk, ikke særlig langt å gå, men stort sett stigning og noen områder med litt for dyp snø.

Første natten var veldig vindfull og kald, og vi frøs egentlig hele natten begge to. Når jeg gikk ut av teltet på morgenen så tipper jeg at det var en liten kuling og minus 4 grader. Det så nesten ut som om det skulle begynne å snø, så jeg gikk å la meg i posen et par timer til.

Solen kom opp i åtte tiden, og i ni tiden så ble det blå himmelen og sol, men fremdeles vind.

Værmeldingen for søndag og mandag er vel så som så med tanke på å være ute hele dagen, så jeg tipper at vi reiser hjemover på lørdag.