Test av Nammatj 2 GT

Vi tester ut vårt nye telt er et Nammatj 2 GT som erstatter vårt Helsport Reinsfjell Superlight 3

VALGTUTSTYRBLOGGFRILUFTSLIV

5/27/20203 min lese

Uvær “test” turen før ferien ble faktisk en kjempe fin tur, selv med noen heftige vindkast, og ekstremt mye nedbør i en periode.

Jeg ønsket å teste ut hvordan det ville bli å være på tur i skikkelig drittvær der vi kan måtte risikere å måtte bli liggende i teltet et par dager å vente på været.

Denne mai helgen så kom YR med fare varsel for både nedbør, styrtregn og vindstyrke, så jeg benyttet da muligheten og pakket sekken og reiste opp til et område som jeg kjenner veldig godt fra før. Der er det er kun litt over en km å gå fra leiren til bilen om det skulle bli nødvendig i løpet av helgen.

Fredagen startet med overskyet oppholdsvær, dette passet jo helt perfekt, det er alltid herlig å få satt opp leir før regnet kommer. Men i 17 tiden på ettermiddagen så endret alt seg, da blåste det godt opp og det kom noen skikkelig heftige vindkast.

Teltet hadde jeg satt opp under et solid tre med en tarp over inngangen slik at jeg kunne sitte i åpningen og kikke utover på lesiden av vinden om vindretning ble slik værmeldingen hadde meldt. Hovedgrunnen til at jeg brukte tarp på denne turen er at når det regner og inngangen på teltet er åpen, så renner vannet rett inn i forteltet, dette er en av de få bakdelene med mitt Hilleberg telt.

Det hadde vært flott om det hadde vært en kant/brem over åpningen som ledet vannet rundt denne, kan dere fikse dette på neste modell kjære Hilleberg?

I 18 -19 tiden på kvelden så begynte været å forverre seg kraftig, vindkastene ble plutselig veldig kraftige og jeg begynte å kjenne noen få men store regndråper.

Nå var det på tide å dobbelt sjekke tarp og telt og trekke inn i forteltet.

Men det verste været kom faktisk ikke før i 22 tiden på kvelden, men da kom det skikkelig, akkurat som YR hadde meldt. Det hamret løs på teltduken og vinden rev og slet i både tarp og telt, et lite øyeblikk så angret jeg skikkelig på denne turen. Uværet sto på mer eller mindre nonstop helt til klokken 17 neste dag, jeg var ute noen ganger i løpet av natten og dagen og tightet opp barduner og sjekket at alt av plugger fremdeles var på plass. Jeg må innrømme at både jeg og Kenny sov litt urolig denne natten og hadde flere lange perioder der jeg ikke sov i det hele tatt men bare lå å lurte på hvordan dette skulle gå. Men teltet innfridde 100%, null problemer og null skader i løpet av hele helgen, imponerende av Hilleberg!

Som nevnt i 17 tiden på lørdagen så klarnet det opp, det var nesten som å slå av en bryter. Da benyttet jeg sjansen til å få strekke litt på bena og tok en god runde rundt i området, da fikk jeg faktisk også muligheten til å få tatt noen bilder med kameraet mitt. Kenny var selvfølgelig overlykkelig for å komme ut av teltet selv om han hadde oppført seg så bra som en kan forvente i et telt så mange timer i strekk. Han var litt masete de første par timene på lørdags morgen helt til han sikkert innså selv at det var bedre å være inne i teltet enn på utsiden :-)

Etter en god rusletur, litt middag, kaffe og noe godt i glasset etterpå så begynte det å blåse og regne igjen. Jeg tipper at vi fikk tre timer uten verken vind eller regn, og det var deilig!

Når regnværet startet på an igjen så var det på langt nær med samme styrke som tidligere, dette var bare et helt vanlig regnvær med litt vindkast i ny og ne. Denne kvelden var det null problem å sovne og vi sov tungt til langt utpå søndags formiddag :-)

Jeg sover faktisk bedre i mitt Hilleberg telt enn det jeg gjør hjemme, litt rart egentlig.

Jeg kan love at det var lærerikt å telte to netter med hund i skikkelig uvær for meg som ikke har gjort dette før.

Det var utrolig godt å ha testet dette ut før ferien, da det fort kan bli flere slike dager, det er betryggende å vite at dette fungerte veldig bra!