Det er virkelig krevende med valp.

I ettertid så ser jeg at noen av problemene kunne vært unngått om jeg hadde vært mer kritisk til valg av oppdretter.

BLOGGKING KENNY

5/5/20192 min lese

King Kenny i snø som valp.
King Kenny i snø som valp.

Krevende med valp.

Jeg innbiller meg at mange av mine problemer kunne vært unngått om jeg hadde vært litt mer kritisk til valg av oppdretter.

Bare for å si tydelig ifra, jeg elsker min kjære King Kenny!

Det å ha en valp har vist seg å være mye mer krevende enn det jeg hadde forestilt meg. Det var flere som sa dette til meg på forhånd, og jeg trodde at jeg skjønte hva de snakket om. Det har i ettertid vist seg at jeg skjønte lite og trodde mye. Jeg hadde hele planen i hodet, først noen uker slik, og så noen uker slik og så videre.

Den planen gikk rett i dass, alt handler om valp, hele tiden :-)
Første gang King Kenny setter sine poter på Sørlandet ;-) (beklager den elendige kvaliteten på bilde
Første gang King Kenny setter sine poter på Sørlandet ;-) (beklager den elendige kvaliteten på bilde
Men uansett hvor “travelt” det er nå i starten, så er det utrolig moro å ha en valp i huset!

Jeg laget denne blogg siden i den tro at jeg ville være super flink til å lage poster om fremgang med Kenny, rutiner vi har og litt om hvordan Kenny utviklet seg etterhvert. Men den gang ei…

Fremover så blir det nok kun en post i ny og ne, og da uten noen som helst tidsplan.

Kenny er nå litt over 4 måneder gammel og ting begynner endelig å roe seg litt ned. Han er langt ifra rolig, men han er en del mer “moden”, og da blir ting litt lettere.

Han får med meg seg mer og det er lettere å få skikkelig kontakt med han. Men hver morgen klokken 04:55 så våkner Kenny med fulladet batteri som varer hele dagen :-)

Vi har måtte endre litt på mat rutiner og sove tider etter at jeg begynte å jobbe igjen. Det gjør egentlig ingen forskjell, unntatt at det kan bli en del tidlige morgener i helger så vel som i ukedagene. Vi starter nå dagen 04:55, jeg dusjer før jeg slipper inn katten og tar Kenny på en liten 200–300 meter tur slik at han får tisse og legge en liten kabel. Etterpå så spiser han ca 1/3 av det foret han skal ha i løpet av en dag, når han har gjort dette så går vi en litt lenger tur slik at han får gjort skikkelig i fra seg før han blir hjemme alene i noen timer.

Når jeg kommer hjem så tar vi en skikkelig tur så snart jeg er ferdig med å vaske gangen, gjerne 3–5 km og fortrinnsvis i skogen. Sånn går stort sett ukedagene, unntatt fredagen, da blir det lite tur og litt for mye chill.

Jeg elsker fredager :-)

I helgene så slipper jeg han ut i døren til vanlig tid, jeg står bare inne med båndet ut døren, han gjør det han må og vi sover to timer til. Rett og slett nydelig 👍

I helgene så prøver jeg stort sett å finne nye plasser å gå, og tar gjerne med litt mat og drikke, og candy til Kenny slik at vi kan trene litt på det som vi skal lære.

Det blir en kort morgen tur, og gjerne en lang tur rundt lunch tider.

Vi går gjerne litt for mye siden han er så ung, men vi går veldig rolige, gjerne 2 km i timen. Så da blir det liksom ikke så galt tenker jeg…

Det kommer mer her, men ikke i dag ☕