🐾 Velkommen til Svartkjelen.net 🐾

Hilleberg Rogen

This video has been made after a request from Olli on YouTube. (@olli1175)

VIDEOVALGTUTSTYRBLOGGFRILUFTSLIV

7/2/20242 min lese

Da har jeg laget en liten video der jeg viser frem mitt Hilleberg Rogen telt.

Grunnen til dette er faktisk en forespørsel fra en av mine YouTube følgere, vedkommende kommenterte på en av mine videoer og spurte om jeg kunne vise litt mer av teltet slik det er når det er fult oppslått.

Så her er en liten video snutt av mitt siste telt, Hilleberg Rogen :-)

Litt data om Hilleberg Rogen:

Hilleberg Rogen er et to manns telt som er 120 cm bredt i fotenden og 130 cm bredt i hode enden.

Vestibylene er ca. 90 cm, men her forsvinner litt av plassen i og med at duken ikke går helt ned til bakken. (Hilleberg Rogen bilder)

Høyden innvendig er ca. 95-97 cm, noe som gjør at en kan sitte relativt greit i midten av teltet.

Hilleberg Rogen veier 2,1 kg med alt.

Teltet har to like 9 mm stenger som går i kryss fra det en til det andre hjørnet + pluss en kort stang som går på tvers for å holde vestibylene ute.

Teltet har 12 plugger av en litt spinklere utgave enn de jeg har til mitt Hilleberg Nammatj 2 GT telt. De er sikker gode nok, men de føles litt "spede".

Rogen er et såkalt "Yellow Label" telt fra Hilleberg, dette er den laveste rangeringen de har, noe som etter min mening gjør at dette bør regnes som et godværs telt for vår, sommer og tidlig høst her i Norge. Ventilasjon og luftgjennomstrømning i Rogen er satt på forhånd med de buene som er på teltet nede mot bakken. Den eneste "justeringen" som kan gjøres er ved hjelp av vestibyle åpninger etc.

Teltet tar ekstremt lite plass i sekken om det pakkes separat fra stengene. Jeg pakker teltet i en vanntett kompresjonspose, de får jeg størrelsen ned til minimum, pluss at jeg holder andre ting tørre om teltduken er fuktig. Jeg pakker også alltid telt og stenger inni sekken for å være 100% sikker på at jeg har alt med meg når jeg ankommer neste camp. Det måtte vært utrolig kjipt hatt stang posen på utsiden og mistet den...

God tur, og nyt teltlivet :-)

Vimeo test ;-)