I dag leste jeg ferdig boken «Hemmelige Hytter»

Krigen, den gangen en hemmelig hytte kunne utgjøre forskjellen på liv og død.

LESESTOFF

11/18/20233 min lese

Marius Nergård Pettersen sin bok med det spennende navnet «Hemmelige Hytter» er jo selvfølgelig en bok som jeg regnet med å bli fascinert av, og det ble jeg.

Jeg har ikke kjøpt boken selv, men fått låne den av en kompis.

Dette er en utrolig lettlest bok på litt over 220 sider med masse bilder, denne passer fint til en helg på hytta eller til en regnværsdag i sofaen.

Boken handler enkelt og greit om hytter som er satt opp mer eller mindre ulovlig, og ofte på en slik lokasjon som gjør at det nesten er umulig å oppdage dem uten at du vet nøyaktig hvor de er. Forfatteren har besøkt nesten seksti av dem selv og anslår at det faktisk er hundrevis, kanskje tusenvis av slike hytter der ute.

«Det å skjule små byggverk i naturen er en del av vår kultur.»

Marius Nergård Pettersen

Jeg koste meg masse med boken og gir denne boken 4 av 5 stjerner og et ekstra pluss for utrolig mange flotte bilder.

Forfatteren Marius Nergård Pettersen ved sin egen hytte.
Bildet kan brukes fritt til omtale av Dal forlag, boka Hemmelige hytter og/eller Marius Nergård Pettersen.
All annen bruk er ikke tillatt.

Pressemelding

MARIUS NERGÅRD PETTERSEN - HEMMELIGE HYTTER

Boka Hemmelige hytter gir et nært innblikk i et norsk kulturfenomen som aldri tidligere er løftet frem i lyset.

«Vår egen plass. En liten hytte som ingen ville finne.»

Det var det Kristian og Rolf drømte om. De var motstandsmenn og hadde ligget på skauen under halve krigen. De hatet krigen, men elsket friluftslivet, skogen og koia, knitringen fra varme vedovner mellom tømmerveggene. Så da krigen tok slutt og hverdagen til, dro de tilbake. Bygde egne gjemte koier. Noen av hyttene brukte de i førti år. Men de fortalte svært få om dem. For hyttene var hemmelige, og de stod der bare inntil grunneieren fant dem og brant dem til grunnen. Kristian og Rolf er to av mange. 

Overalt i Norge har folk bygget hemmelige hytter. Tatt seg til rette og skjult byggverk på høyfjellet, i skogene og ved kysten. Brukt materialer de fant, stein og tømmer, men også båret og båret på plank, duker, takpapp, pipeløp og vedovner. De har vært vennegjenger og einstøinger, unge og gamle, ofte menn, men også kvinner. De har søkt friluftslivet eller ensomheten. Skjult sine spor. Og de har funnet sine fristeder i de naturlige blindsonene der ingen andre går.

MARIUS NERGÅRD PETTERSEN har i tre år reist rundt på leting etter hemmelige hytter, for å dokumentere at de eksisterer og vise at skjulte små bygg er en del av vår norske kultur. Resultatet er boka Hemmelige hytter. Den handler om gjemte hytter over hele landet, om de som bygget dem og om hvorfor de gjorde det. Om drømmen om et hemmelig skjul. Om enkle ting, som å finne livets fineste opplevelser på et jordgulv under tømmerstokker og en bomullsduk. Den handler om fortiden, men også om nåtiden, om nyere hytter bygget av surfere og fiskere. Om folk som fremdeles søker mot det lille og enkle tett på naturen.

OM FORFATTEREN. 

Marius Nergård Pettersen er forfatter og fotograf. Han har utgitt ni bøker og skriver for medier som A magasinet og Fjell og Vidde. I tillegg har han gjennomført en rekke omfattende turprosjekter. For arbeidet er han hedret med Helge Ingstad-prisen og Fagpressens fotopris, samt vært tre ganger nominert til Årets Villmarking.

Dal forlag, august 2018 - Innbundet, 230 sider - ISBN: 978-82-93683-00-1

Les mer om denne boken her: https://dalforlag.no/hemmelige-hytter

KONTAKT: marius@dalforlag.no eller 90874542 

MER INFO OG FOTO TIL FRI BRUK: www.dalforlag.no

«Vår egen plass. En liten hytte som ingen ville finne.»