Telttur til Danehavn

Da ble det plutselig nok en nærtur, denne gangen til Danehavn på Justøy ved Lillesand.

FRILUFTSLIVBLOGGLOKASJONUTSTYRVIDEO

5/14/20233 min lese

Fredag 12 mai så startet årets første ferie, jeg tok meg en mini ferie hele 17 mai uka. Så nå har jeg fri til og med 21 mai :-)

På fredagen så kriblet det sånn i tur lysten at det ble en kjapp overnatting på Justøya her i Lillesand. Denne fredagen så var det blikk stille vann og 16-18 grader og steikende sol, for en fantastisk dag!

Planen er å ta en tur til Froland, Felle eller Nordstul til uka, men de melder regn der oppe både mandag og tirsdag, så jeg får se når jeg stikker ut. Formålet med denne nærturen var først å fremst å komme seg ut, men også å trene litt på filming og å sjekke om jeg kunne bruke bunnduken jeg har kjøpt slik jeg ønsket.

Til mitt Hilleberg Rogen så er det kun mulig å kjøpe bunnduk som dekker innertelt delen, og ikke fortelt delene. I fjor på vår Austheiene tur så slet jeg med en del kondens, og jeg er i sterk troen på at det å dekke til våt bakke i fortelt delene vil forbedre dette.

Jeg har laget en liten YouTube video om dette siden en del av formålet var å trene på filming, jeg har en lang vei å gå, men jeg syntes at det er moro å holde på med. Jeg legger inn videoen i bunnen her.

Klokken 14:00 på fredag så lukket jeg jobb PC og satte meg i bilen som var ferdig pakket.

Klokken 14:20 så begynte vi å gå fra parkeringsplassen.

Klokken 14:30 så var vi fremme på lokasjon og gikk en runde å kikket litt før teltet var oppe klokken 15:00 - det er nærtur det :-)

Det ble litt kaffe og en leter sondering av holmen bak oss som heter Urholmen, vi har vært her før, men jeg tar alltid en runde å kikker uansett hvor mange ganger jeg har vært på en lokasjon.

Det var en flott plass, men jeg mistenker at det en plass der det fort kan bli en del folk i sommerhalvåret, og det er jo ikke akkurat noe for meg som stort sett liker å være alene.

Vi fisket på Urholmen på ettermiddagen/kvelden og fikk en liten Lyr og en liten Sei, jeg tok ikke bilde av dem, men jag har de på video så det vil bli mulig å verifisere at jeg forteller sannheten.

"Fishermen are born honest, but they get over it"

Ed Zern

Det var mye skjær og grunner rundt denne holmen, så jeg tror det er lurt å holde seg på vestsiden mot Bibelcampen når en fisker her, det er bare flaks at jeg ikke mistet noen sluker her.

Så til middag denne dagen så ble det stekt ris av noen rester jeg hadde tatt med i sekken og fersk fisk, magisk.

Knotten var allerede aktiv så det ble et lite bug bål på kvelden som ikke ble så lang før jeg krøp i posen.

Lørdag morgen så kom det sigende inn en skikkelig tykk tåke og temperaturen falt raskt til ca. 6 °C, luften ble ekstremt fuktig og kald, vi ventet et par tre timer på at solen skulle ta knekken på skodda, men slik gikk det ikke.

Jeg gikk en morra runde med Kenny og med det samme vi kom oss 20-30 meter opp så var det blå himmel, sol og sommer. Da det i tillegg begynte å komme andre folk nedover så ble det en rask prosess å pakke sammen å kjøre hjem igjen.

Vi fikk oss en fin tur der jeg fikk testet det jeg skulle, og har jeg planlagt et par små justeringer i forbindelse med filming før neste tur.

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig fin 17 mai uke, måtte oppholdsvær være med dere.

Takk.

King Kenny & Johnny