Blogg og YouTube i 2024

En liten refleksjon over utfordringene og ambisjonene ved å gå tilbake til blogging og om det å lage videoer i 2024.

BLOGGVALGT

4/19/20243 min lese

person using both laptop and smartphone
person using both laptop and smartphone

Det har skjedd lite på turfronten det siste halvannet året, og motivasjon til å blogge eller å lage videoer for YouTube og Vimeo har virkelig glimret med sitt fravær.

Jeg hadde egentlig en halvseriøs plan om prøve meg på "YouTube Shorts" som jeg faktisk digger å se på selv, men det kommer muligens senere...

Ikke det at jeg innbiller meg at mitt fravær på noen av kanalene utgjør noen særlig forskjell for dere som følger bloggen og YouTube kanalen min, men dette er liksom litt min skala på hvordan jeg har det på fritiden min og med meg selv føler jeg.

"Dette er noe jeg trives med, men en skal jo ha overskudd for å gjøre hva en trives med.

Jeg fikk jo som kjent en liten "spagat" skade som dro godt ut i tid, og i etterkant har det også vært en del andre ting som har lugget litt på privaten.

Nå er jeg så å si skadefri og klar for 2024 sesongen!

Grunnet skattefaen så blir heller ikke denne sesongen helt slik jeg hadde planlagt den, men den kommer uansett til å bli bra, og veldig MYE bedre enn forrige sesong som rett og slett ikke ble noe av.

Jeg skriver her inne nå for å få en liten følelse av å komme igang igjen, både med tur sesongen som venter, bloggingen min og ikke minst med video som jeg håper skal bli bra i 2024.

Mine siste videoer på min youtube kanalen ble postet for ca. 6 og 12 mnd siden, og det var ikke videoer om turer, men om mitt nye telt. Min siste tur video "ish" som ble laget tror jeg var i april 2022, så da er det virkelig på tide å komme igang igjen!

I januar 2022 så kjøpte jeg meg Apple sitt Final Cut Pro X program til video, dette er et engangskjøp som varer "livet ut" og ikke ett abb. som de fleste andre operer med. Siden jeg skulle "studere" prosjektledelse og teknisk salg via min arbeidsgiver så fikk jeg studentrabatt på dette. Problemet var bare at siden jeg valgte denne løsningen så var det veldig langt ifra rett frem å få det installert og å få denne installasjonen godkjent... Men i dag 19 mars 2024, så fikk jeg endelig samlet nok energi og "styrke" til å kjempe mot Apple "to the bitter end"! Jeg har prøvd å få hjelp av dem to ganger tidligere, men jeg har rett og slett gitt opp, også litt på grunn av at jeg ikke har hat behov for programmet, men det har jeg i 2024 sesongen. (Norsk og Svensk Apple support er hyggelige, men ganske ubrukelige når det kommer til tekniske spørsmål)

I dag så kjørte jeg på til Sverige ga opp, så ‘gønne’ vi på til Norge ga opp, og til slutt så ble jeg satt over til Pro support i Irland og de var helt fantastiske! Jeg fikk virkelig super hjelp fra dem, og det er mye min skyld at det tok så lang tid at jeg nesten fikk dårlig samvittighet. Jeg delte skjerm med teknisk i Irland og kom i mål på en halvtimes tid, så nå er jeg virkelig super happy!

Nå har jeg den programvaren jeg trenger på min Mac Mini og vel så det, jeg har en rå Sony mobil med et supert kamera, et DJI action kamera med et skikkelig rått DJI trådløs mikrofon sett som også kan brukes sammen med mobilen og jeg har ingen unnskyldninger igjen for å ikke prøve å få 2024 til å bli et mega bra tur video år for min blogg og på YouTube! Men selvfølgelig, YouTube handler om mer enn å bare smelle opp et kamera og filme og tro at dette blir bra. En må jo helt klart ha en plan og en liten tanke i hodet om hvordan dette vil ta seg ut til slutt. En må tenke på innledning og start, midten av videoen med selve storyen og avslutningen. Og aller helst med en tydelig tanke om å fortelle en historie med denne videoen, jeg er ikke der enda, langt ifra, men jeg er klar over dette og har alt jeg trenger for å gjennomføre det hvis jeg greier å knekke koden.

Her er årets første video test, og min første Final Cut Pro video, summen av 5-6 klipp fra en tur i februar 2021 :-)