Audi sikrer seg Nico Hulkenberg

Det er del Formel 1 "nyheter" for tiden, noe fakta, og noe som muligens er litt hold i. Jeg velger å starte med noe som er bekreftet fra begge parter, og denne nyheten bør få Carlos Sainz til å slutte med å fikle med pennen. Signer med Audi NÅ Carlos.

MOTORSPORT

4/26/20242 min lese

fredag 26. apr. 2024

Nicolas «Nico» Hülkenberg

Nico Hulkenberg har nå blitt Audis første signering for Audi sitt 2026 Formel 1-team, han vil starte som fører i Sauber allerede i 2025 sesongen, i god tid før Audi overtar. På denne måten blir han godt kjent og integrert med et team han også kjørte for i 2013 sesongen da han endte på en 10 plass i verdensmesterskapet med 51 poeng.

I 2026 så tar Audi full kontroll over Sauber F1 Team, de eier da 100% av teamet. Audi utvikler også for første gang sin egen Formel 1 motor tilpasset de nye 2026 reglene i forkant av sin fullskala Formel 1 satsing fra og med 2026 sesongen.

Super reserve føreren "Hulken" - Nico Hulkenberg fortjener virkelig dette, han er rett og slett rå! Det viste han allerede i 2010 da han tok Pole Position med en Williams i Brazil, han fullførte også dette løpet på en imponerende 8 plass.

Nok en grunn for Carlos Sainz til finne frem pennen og signere for Audi er at Nico og Carlos faktisk har vært team kompiser tidligere, de kjørte sammen i Renault F1 Teamet i 2017/18 sesongene.

Nå er nok ikke dette en bil som vil hevde seg med det samme, ikke engang blant topp 10 på resultatlisten. Men en vet aldri, nye regler og en total endring av power unit kan meget mulig slå ut på de merkeligste måter, vi har sett dette før. (Brawn mf. Jeg anbefaler virkelig å se serien om Brawn historien i 6 deler presentert av Keanu Reeves, jeg skal skrive et lite innlegg om denne serien om ikke så lenge til)

Men med Audi sin satsing så kan fremtiden for dette teamet se riktig så lys ut, og hva om de også sikrer seg Adrian Newey...

Nico har nå fått en mulighet som han med rette har grepet med begge hendene, han har etter alle solemerker et sete i Formel 1 til han bikker 40. Det er rett og slett imponerende, selv om han etterhvert ikke er alene som bestefar i Formel 1. Nicolas «Nico» Hülkenberg er født 19 August 1987, da jeg jobbet hos Fred. Olsen Lines på danskebåten i Kristiansand :-)

Hadde vi sett Hulken i en konkurransedyktig bil så er jeg ganske sikker på at han hadde vært på nivå med Carlos Sainz, ikke helt oppe der med Lando Norris og Max Verstappen, men soleklart en av "best of the rest" sammen med noen få andre.

Dette er i mine øyne et meget fornuftig valg av både Sauber/Audi og av Nico Hulkenberg, og jeg gleder meg stor på begge parter sine vegne.

Så vil tiden vise vise hvem som får kjøre sammen med Nico i 2025 og fremover. Jeg er ganske sikker på at ingen av Sauber sine nåværende førere vil kjøre sammen med Nico etter 2025 sesongen.

Gratuler Audi og Nicolas «Nico» Hülkenberg!

Sauber Factory
Sauber Factory

Nico sin "arbeidsplass" fra og med 2025 sesongen.