Adrian Newey forlater Red Bull Racing tidlig 2025: Slutten på en era i Formel 1

Adrian Newey er den mest suksessfulle bildesigner i Formel 1 sin historie.

MOTORSPORTVALGT

5/1/20242 min lese

Modify AI-generated text.

Adrian Newey forlater Red Bull i 2025

Ryktene som har versert de siste dagene er nå bekreftet av Red Bull Racing, Adrian Newey, verdens fremste Formel 1-bildesigner, vil fratre sin stilling som teknisk sjef i Red Bull i første kvartal 2025. Dette skjer etter 19 fantastiske suksessfulle år hos Red Bull Racing hvor han har bidratt til å sikre 13 titler.

En suksessfull tid hos Red Bull

Adrian Newey har vært en veldig sentral figur hos Red Bull siden 2006, og hans bidrag til teamet har uten tvil vært helt avgjørende for Red Bull racing sin suksess. I løpet av hans tid som teknisk sjef har Red Bull vunnet syv førermesterskap og seks konstruktørtitler. Når du legger dette sammen med hans tidligere meritter så har er oppsummeringen at han er den mest suksessfulle bildesigner i Formel 1-historien.

En avskjed med stolthet, og mest sannsynlig med et par nye tittler til sitt navn.

Adrian Newey vil forlate Red Bull med stolthet over det han har oppnådd sammen med laget. Han har vært en viktig brikke i deres suksess og har bidratt til å forme bilene som har dominert Formel 1-sirkuset i mange år. Selv om hans avgang vil være et tap for Red Bull, er det ingen tvil om at hans arv vil leve videre. Og Red Bull Racing vinner nok årets førermesterskap og konstruktørtitel like lett som det de gjorde i 2023.

Det er foreløpig ikke kjent hva som vil være Neweys neste trekk etter hans avgang fra Red Bull. Han har imidlertid uttalt at han ønsker å fortsette å være involvert i motorsport og at han vil vurdere nye muligheter når tiden er inne. Så vi er vel alle enige om at han ikke kommer til pensjonere seg med det første.

Adrian Newey har alltid hat lyst til å jobbe med både Scuderia Ferrari og Lewis Hamilton, jeg lar bare den henge litt der... Ardian sin exit fra Red Bull baner vei for dette "drømme-partnerskapet" i Italia – hvis Newey ønsker denne siste utfordring...

Red Bull Racing har også uttalt at de er takknemlige for Neweys innsats og at de vil fortsette å dra nytte av hans ekspertise frem til han forlater teamet. RBR vil også jobbe med å finne en verdig etterfølger som kan bygge videre på hans arv, noe de mest sannsynlig allerede har i teamt til Adrian Newey.

Adrian Neweys avgang fra Red Bull markerer slutten på en æra i Formel 1. Hans talent og dedikasjon har gjort ham til en legende i sporten, og hans bidrag vil bli husket i mange år fremover. Vi kan bare vente og se hva fremtiden har å bringe for denne ikoniske bildesigneren.

Adrian Newey har enda ikke uttalt seg om hva hans plan for fremtiden er, så det trenger ikke nødvendigvis bli hos Ferrari, det kan like gjerne bli hos Audi, Aston Martin, McLaren, eller til og med hos Mercedes.

Private bilder: