🐾 Velkommen til Svartkjelen.net 🐾

2024 CHINESE GRAND PRIX Race Result

På runde 13-14 så tar faktisk RedBull en dobbel pit stopp, Max leder med 9-10 sekunder på Sergio Perez så dette blir nesten som en «dobbel stack» å regne, og ikke nok med det, de gjør dette på henholdsvis 2.0 og 2,1 sekunder!

MOTORSPORTVALGT

4/21/20243 min lese

Chinese GP 2024

Alonso sin start på dagens løp fra Kina var helt rå, imponerende å nesten ta første plass ut av andre sving!

Men allerede etter en runde så begynte som vanlig Max Verstappen å skaffe seg en grei luke ned til Alonso som greide å på holde andreplassen. Alonso forsvarte seg mesterlig mot Sergio Perez på tredje plass frem til runde 5 da Sergio Perez kom seg forbi og opp på en andre plass i sving nummer 6.

Hamilton sutret og klaget slik han alltid gjør når han ikke sitter i en bil han er 100% fornøyd med, det skal bli spennende å se hvordan Ferrari håndterer den biten neste sesong.

Innlegg foto levert av

Stake F1 Team Kick Sauber

Løps start klokke 9 på formiddagen er ikke feil, det er egentlig ganske bra siden resten av dagen er ledig etterpå.

Resultat fra Formula1.com

Når vi først nevner Ferrari så var de på plan B allerede på runde 2, på runde 17 så er de på plan D :-) Mama Mia!

Valtteri Bottas måtte dessverre bryte på runde 21 i sving nummer 11, det var en Ferrari Power Unit som ga opp. Utrolig dumt syntes jeg, jeg føler at han har virkelig har hevet standarden den siste tiden, det hjelper tydeligvis å ha kniven på strupen. Dette resulterte til slutt i en Virtual Safety car, nok engang så brukte race ledelsen alt for lang tid på å ta denne avgjørelse, dette er ikke godt nok da det setter førerne i en unødig farlig situasjon. VSC og Safety Car er en trigger for pit stopp, så det ble fort masse aktivitet i pit lane etter at VSC avgjørelsen ble tatt. En pit stopp i på denne banen tar typisk 8 sekunder mindre under VSC i forhold til en pit stopp uten VSC. VSC ble kort tid etterpå omgjort til en full Safety Car, og da kom runde nummer to med pit stopp.

Alle som stoppet byttet til Pirelli hard, unntatt Alonso som valgte Soft, et dekk ingen andre liker i det hele tatt. Han satser nok på en Safety Car episode, og resten satser på å fullføre resten av de 30 rundene uten å måtte stoppe igjen.

Og ny Safety Car ble det, runden etterpå så kjørte Lance Stroll rett i baken på Daniel Riccardo. I re-starten ble det også kontakt mellom Kevin Magnusen og Yuki Tsunoda, noe som resulterte i brutt løp for Yuki Tsunoda.

Resten av løpet gikk mer eller mindre som forventet, og det ble faktisk ganske så tøff racingen mellom Kevin Magnussen og Lance Stroll, dette var kampen om de to siste plassene!

Skikkelig knallhard "side ved side" racing i nesten en hel runde.

På runde 39 så tok Sergio Perez forbi Charles Leclerc og kom seg da opp på tredje plass bak Lando Norris.

Lewis Hamilton tok seg etterhvert sammen og kjempet seg oppover i feltet, han havnet til slutt bak Nico Hulkenberg i Haas og opp på en 9 plass, men der stoppet det helt opp, han greide til og med ikke å komme seg forbi Oscar Piastri som hadde et skadet gulv på sin McLaren.

Alonso stoppet og byttet fra Soft til Medium på runde 44, dette resulterte i mye kul racing fra han og han satte faktisk også løpets raskest runde nesten med det samme.

"Driver Of The Day" stemmen min gikk i dag til Fernando Alonso, for meg stod det mellom Fernando Alonso og Lando Norris.

Lando Norris ble dagens "Driver Of The Day", vel fortjent!

Alonso tok nesten en Carlos Sainz og snurret i siste sving på runde 48! For en mann, for en reaksjon, for en redning av en veldig brei sladd!

Etter dette så gikk rett han i race modus igjen å begynte å plukke de andre en etter en. Alonso endte til slutt opp på en imponerende 7 plass.

Dette var faktisk et bra og underholdene løp om vi som vanlig ser bort fra førsteplassen og Max Verstappen som virkelig er i sitt livs form, virkelig imponerende kjøring fra han i den bilen.

Det var også moro å se at de satte så stor pris sin "hjemme-fører", Zhou Guanyu som endte dagen på en 14 plass.

Kan det være at Zhou Guanyu kjører for Williams i 2025? Mye rykter i silly season ;-)