01.01.2018 Mandag / Vikevåg

5 °C og yr i luften.

LITT PRIVAT

1/1/20182 min lese

Sten på Renensøy i Rogaland
Sten på Renensøy i Rogaland

2018 er for meg året uten de store forsetter, jeg vil heller endre litt på mange ting enn å ha store planer som sjelden blir noe av :-)

Jeg er blitt mindre og mindre aktiv de siste årene, og jeg veier litt mer hver gang jeg feirer nyttår. Dette er jo to ting som henger sammen, men også kosthold, øl, snacks og mellommåltider gjør sitt.

Jeg har nå brukt min Garmin Fenix 3 klokke såpass lenge at jeg har et sammenligningsgrunnlag, og kan dermed se tydelig om jeg forbedrer meg i forhold til for eksempel samme måned året før. Jeg har nå lagt inn i kalenderen min totalt antall skritt tatt i hver måned i hele 2017, jeg skal begynne med å forbedre dette hver måned.

De siste månedene har jeg handlet det meste av det jeg trenger av tur utstyr for å kunne komme meg ut på tur når muligheten byr seg. Jeg “mangler” per i dag kun liggeunderlag og en god sekk. Jeg låner et Exped DownMat 7 LW liggeunderlag av en kamerat, men jeg kan jo ikke ha det liggende her til evig tid. Så jeg får følge godt med om dette kommer på tilbud en dag :-) Når det gjelder tursekk så har (etter å ha sett utallige tester på YouTube) valget falt på to som jeg da må velge mellom. Den ene sekken er en Osprey Atmos 65L AG, og den andre er en norsk Helsport Alta 85 liter. Dette er et “vanskelig” valg når jeg er så å si helt “grønn” på dette.

Prisene på de to sekkene vil bli den samme i og med at det ikke følger med regntrekk til Osprey, dette er inkludert i Helsport sin sekk.

Jeg planlegger å kunne ta noen turer fra fredag til søndag, og også å bruke mesteparten av sommerferien i år til tur. Da gjerne et par turer på 4–6 dager. Siden jeg ikke skal på veldig langvarige turer så tror jeg det vil holde med en 65 liter, men jeg har virkelig sansen for Helsport sin løsning med at en kan feste topplokket fast på bæreselen og ha dette fremme på brystet og rulle-åpning/-lukking under topplokket. Når dagen kommer så vil gjerne valget falle på Helsport Alta, men jeg er som sagt litt usikker.

Dette er ikke gratis, så sekk og underlag må jeg vente med en stund til.

Nå er det viktig å være bevist på hvor mye/lite en beveger seg, hva en putter i seg og å fokusere på de små forbedringer. Den første begynner allerede i dag, ingen øl til Liverpool kampen litt senere, og å gå mer enn jeg gjorde på denne dagen i 2017 — 5619 skritt.

Godt Nyttår!

Vikevåg 1965
Vikevåg 1965